Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η PokerStars αγόρασε την Full Tilt!

pokerstars

Μπορεί να πέρασε κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Black Friday αλλά επιτέλους μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των εταιρειών η PokerStars εξαγόρασε την Full Tilt.

Χτες ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές αρχές πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Full Tilt μεταφέρονται στην PokerStars.

Το ποσό που συμφωνήθηκε να καταβάλει η PokerStars φτάνει τα $547.000.000 και θα πρέπει να εξοφληθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία η PokerStars πρέπει να καταβάλει στην Αμερικάνικη κυβέρνηση $225.000.000 κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες έξι ημέρες.

Αρχικά τα χρήματά τους θα δουν να επιστρέφουν οι παίκτες εκτός ΗΠΑ και στην συνέχεια οι υπόλοιποι. Συγκεκριμένα η PokerStars πρέπει να πληρώσει 184.000.000 δολάρια στους παίκτες εκτός ΗΠΑ, κάτι που θα γίνει μέσα στις επόμενες 90 ημέρες. Για τους παίκτες των ΗΠΑ το ποσό υπολογίζεται στα 150 εκατομμύρια δολάρια και θα πληρωθούν ξεχωριστά.

Ένας από τους όρους που τέθηκαν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της PokerStars για την εξαγορά της Full Tilt ήταν η απομάκρυνση του Isai Scheinberg, ιδρυτή της PokerStars, από την εταιρεία εντός 45 ημερών. Να σας θυμίσουμε πως ο Scheinberg ήταν ένας από τους 11 κατηγορούμενους της υπόθεσης «Black Friday» και όπως φαίνεται με την συμφωνία μπορεί να απαλλάσσονται οι εταιρείες όχι όμως και τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της PokerStars η αποπληρωμή των παικτών της Full Tilt ήταν καθοριστική για την επίτευξη της συμφωνίας, όχι μόνο για να ξαναπάρουν οι παίκτες τα χρήματά τους αλλά για να αναπτυχθούν και πάλι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των παικτών και του online πόκερ κάτι που θα έχει αντίκτυπο και στην παγκόσμια οικονομία του πόκερ.

Το Red Spade Open εγγυάται $200,000 στο νικητή!

Η PokerStars τονίζει πως με αυτή τη συμφωνία δεν παραδέχεται καμία αδικοπραγία και πως πλέον ανοίγουν οι πόρτες για να ζητήσουν άδεια από τις αμερικανικές αρχές τόσο ως PokerStars όσο και ως Full Tilt για να προσφέρουν online πόκερ με αληθινά χρήματα όταν αυτό νομοθετηθεί.

Η Full Tilt στις περισσότερες περιοχές θα λειτουργήσει ως ξεχωριστό brand αφού όμως πρώτα αποκτήσει νέα διοίκηση που θα είναι ανεξάρτητη.

Έδρα της Full Tilt θα εξακολουθήσει να είναι το Δουβλίνο αλλά η νομοθετική επίβλεψη θα γίνεται από το Isle of Man.

Ο Lee Jones, υπεύθυνος στα Home Games της PokerStars, σημείωσε στο forum 2+2 πως η Full Tilt δεν θα πάρει άδεια λειτουργίας σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Δανία, το Βέλγιο και η Εσθονία και οι παίκτες σε αυτές τις χώρες θα παίζουν στην PokerStars.

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο ίδιος ο Preet Bharara που ξεκίνησε πέρυσι το θέμα δήλωσε: "Με χαρά ανακοινώνουμε τη συμφωνία μεταξύ Full Tilt Poker καιPokerStars, που θα επιτρέψει στους πελάτες-θύματα να πάρουν πίσω τα χρήματά τους".

Σε μια σειρά δηλώσεων που έγιναν δεν θα μπορούσε να λείπει και η δήλωση του Ray Bitar ο οποίος σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες έχει υπογράψει σχετικά έγγραφα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Όσοι εργαζόντουσαν στην Full Tilt θα συνεχίζουν να το κάνουν υπό νέο εργοδότη.

Τέλος ο Bitar τονίζει για άλλη μια φορά πόσο σκληρά εργάστηκε για την επίτευξη της συμφωνίας και προσθέτει πως θα ήθελε η κατάσταση να έχει επιλυθεί πολύ νωρίτερα.

Όπως καταλαβαίνετε με την ανακοίνωση αυτή, που αποτελεί ανάσα όχι μόνο για τους παίκτες της Full Tilt αλλά για την παγκόσμια κοινότητα του online poker, πολλοί παίκτες έσπευσαν να εκδηλώσουν την χαρά τους μέσω Twitter.

Πηγή: http://www.pokerlobbygr.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου