Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

8+1 λόγοι που πρέπει να δεις το Game of Thrones (αν δεν το έχεις ήδη δει)

game-of-thrones-preview-unglorious-gamerz
Ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς, o Eddard Stark και το greatsword του, το "Ice"

1. Πρόκειται για μια παραγωγή του καναλιού HBO που έχει προσφέρει φανταστικές σειρές και στο παρελθόν, όπως το Rome, το The Wire, το True Blood και άλλες.

2. Απαρτίζεται από καταπληκτικό καστ, το οποίο συμπεριλαμβάνει την εντυπωσιακή Lena Headley (300, The Terminator: Sarah Connor Chronicles), την πολλά υποσχόμενη και απίστευτα ταλαντούχα δωδεκάχρονη Maisie Williams, τον επικό Charles Dance (Underworld, Alien), την εκθαμβωτικά όμορφη και ανερχόμενη Emilia Clarke, την sexy πρώην Γερμανίδα πορνοστάρ Sibel Kekkili και πολλούς άλλους.

3. Έχει τεράστιο budget ($6 εκ./επεισόδιο) το οποίο εγγυάται πολύ προσεγμένη παραγωγή και φοβερά visual effects.

4. Έχει ευφάνταστο, πρωτότυπο, ποιοτικό και απρόσμενο σενάριο, με την υπογραφή του μαιτρ του είδους, George R. R. Martin.

5. Βασίζεται στη νουβέλα φαντασίας “A Song of Ice and Fire”, το οποίο αποτελείται από επτά βιβλία (κάθε τηλεοπτική σαιζόν, καλύπτει τα γεγονότα ενός τόμου, ενώ κάποια βιβλία-μέχρι στιγμής το τρίτο και το πέμπτο- αποτελούνται από δύο τόμους).

6. Δεν είναι η συνηθισμένη περιπέτεια με ιππότες, ήρωες και κακούς μάγους. Το GoT έχει τρομερά περίπλοκη υπόθεση που βασίζεται κυρίως σε μηχανορραφίες, πολιτικά παιχνίδια και συμμαχίες, παρασκηνιακές δολοπλοκίες, εγκλήματα πάθους, τα προβλήματα των διαπροσωπικών σχέσεων, μοιχεία, αιμομιξία και άλλα καλά, πάντα άκρως αληθοφανή, τοποθετημένα όμως σε ένα φανταστικό κόσμο.

7. Είναι άκρως αληθινό (σίγουρα πιο αληθινό από μια ρομαντική κομεντί, που το ζευγάρι στο τέλος τα ξαναβρίσκει και περπατάει σε μια παραλία με φόντο το ηλιοβασίλεμα -μπλιαχ- αφού έχουν χωρίσει και πηδηχτεί με όποιον βρουν μπροστά τους). Ο θεσμός της εκκλησίας και της θρησκείας, ο κοινωνικός ρατσισμός και άλλα τέτοια θέματα καυτηριάζονται σε αυτό το αριστούργημα του Martin που είναι πολύ πιο βαθύ από αυτό που φαντάζεστε.

8. Έχει πολλά σημεία που θα μείνετε πραγματικά με το στόμα ανοιχτό! Ο Martin, μαιτρ του σασπένς, δεν νιώθει από πρωταγωνιστές και έτσι η φράση “αποκλείεται να πεθάνει αυτός” δεν θα πρέπει να εμπεριέχεται στο λεξιλόγιο όσων το βλέπουν (ή διαβάζουν τα βιβλία).

+1. Έχει δράκους!

*Περίληψη της πρώτης σαιζόν μπορείτε να βρείτε εδώ

**Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα για τη σειρά, αν έχετε ιδέες ή συγκεκριμένες απορίες, κάνετε comment ή στείλτε e-Mail στο obey_future@yahoo.gr.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου