Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2012 η Ισπανία!


ισπανια
Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2012 και καλύτερη ομάδα του κόσμου τα τελευταία 6 χρόνια, η Ισπανία! Οι Ισπανοί επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στον σημερινό τελικό με την Ιταλία και κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο, μαζί με το παγκόσμιο κύπελλο του 2010, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, κάτι που δεν είχε καταφέρει μέχρι τώρα, καμία άλλη ομάδα στον κόσμο! Ότι και να πεις κανείς για αυτήν την ομάδα πλέον, είναι λίγο. Η “φούριας ρόχας” ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, συνέτριψε την Ιταλία με 4-0! Από την μεριά τους οι Ιταλοί, δεν κατάφεραν να δείξουν το πολύ καλό πρόσωπο που είχαν σε όλο το τουρνουά, παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και έτσι φυσιολογικά ήρθε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τραυματισμός του Thiago Motta, καθώς εκείνη την στιγμή η ομάδα της Ιταλίας  είχε συμπληρώσει τις τρεις αλλαγές και έτσι αναγκαστικά συνέχισε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο. Ασχέτως του αποτελέσματος, οι Ιταλοί αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σίγουρα χαίρουν εκτίμησης όλου του κόσμου για την συνολική προσπάθεια τους.

Highlights του αγώνα!
Το πρώτο γκολ της Ισπανίας! Ο Fabregas προλαβαίνει να κάνει την σέντρα λίγο πριν βγει η μπάλα out και ο Silva με φοβερή κεφαλιά πάνω στην κίνηση ανοίγει το σκορ.

Το δεύτερο γκολ της Ισπανίας! Απίστευτο τρέξιμο πίσω από το κέντρο και φοβερό τελείωμα, από την αποκάλυψη του EURO 2012, τον Jordi Alba!

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ντι Ναταλε, στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου που θα μπορούσε να ξαναβάλει τους Ιταλούς στο παιχνίδι.
Ο τραυματισμός του Thiago Motta που αφήνει την Ιταλία με 10 παίκτες και την βγάζει ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού.

Το χειροκρότημα των παικτών της Ισπανίας σε αυτούς της Ιταλίας, λίγο πριν την στέψη των πρώτων κάτι που δείχνει τι σημαίνει πραγματικά το ποδόσφαιρο και πως πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Το EURO 2012 μόλις τελείωσε. Επόμενος μεγάλος θεσμός, το Μουντιάλ στην Βραζιλία, το 2014. Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε άλλη μια φορά, όλα τα γκολ του φετινού EURO!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου