Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Πως βγάζω το χρονολόγιο από το Facebook.


Εδώ και αρκετούς μήνες, ο τοίχος του καθενός από εμάς, στο προφίλ μας στο facebook, έχει πάρει άλλη μορφή. Την μορφή “χρονολογίου”. Σε άλλους με την θέλησή μας, σε άλλους χωρίς αυτήν. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να επιστρέψει το προφίλ τους στον παλιό τρόπο, βγάζοντας αυτό το “καταραμένο” χρονολόγιο. Για αυτόν τον λόγο και εμείς σας δείχνουμε εύκολα και απλά πως μπορείτε να το βγάλετε από το facebook σας ή να το απενεργοποιείτε όποτε εσείς κρίνετε σκόπιμο. Ο τρόπος που θα δείτε, δουλεύει για όλα τα προγράμματα περιήγησης όπως, Mozilla firefox, Google Chrome και Internet Explorer αλλά η δική μου συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε Google Chrome.
Πρώτο βήμα είναι να μπούμε σε αυτήν την σελίδα. http://www.timelineremove.com/
Αμέσως μετά κατεβαίνουμε τέρμα κάτω στην σελίδα και από τις επιλογές που έχει για download διαλέγουμε το πρόγραμμα με το οποίο μπαίνουμε στο facebook, δηλαδή ή Mozilla firefox ή Google Chrome ή Internet Explorer. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα δούμε πως γίνεται με Google Chrome.
Επιλέγουμε λοιπόν Google Chrome κάνοντας κλικ πάνω του και αμέσως μετά πατάμε “συνέχεια” όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

timeline
Αφού που πατήσουμε “συνέχεια” θα μας βγει αυτό το παραθυράκι στο οποίο πατάμε “προσθήκη”.
timeline2
Μετά από όλα αυτά θα δείτε ότι επάνω δεξιά στην οθόνη σας, έχει εμφανιστεί το παρακάτω σύμβολο.
timeline3
Μπείτε στον τοίχο σας και πατήστε πάνω σε αυτό το σύμβολο. Θα δείτε το παρακάτω παράθυρο.
timeline4
Πατήστε το κόκκινο “Χ” όπως φαίνεται στην φωτογραφία και στην συνέχεια κάντε ανανέωση της σελίδας. Το χρονολόγιό σας έχει απενεργοποιηθεί και ο τοίχος σας έχει επιστρέψει στην παλιά του μορφή.
timeline5
Αν θέλετε να ξαναεπιστρέψετε στο χρονολόγιο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήστε πάνω στο πράσινο σύμβολο που είναι κυκλωμένο στην παραπάνω φωτογραφία ώστε να ξαναγίνει κόκκινο “Χ” και στην συνέχεια να κάνετε ανανέωση της σελίδας.
Ο όλος τρόπος που σας παρουσιάζω έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό.
Το αρνητικό είναι ότι όταν κάνετε την αλλαγή από χρονολόγιο σε παλιό τρόπο εμφάνισης, αυτή η αλλαγή είναι καθαρά για εσάς, δηλαδή να βλέπεται εσείς τον τοίχο σας με τον παλιό τρόπο. Οι άλλοι θα εξακολουθούν να βλέπουν το προφίλ σας με το χρονολόγιο.
Το θετικό είναι ότι μπορείτε να βλέπεται οποιοδήποτε προφίλ φίλων σας, με τον παλιό τρόπο. Απλά μπαίνετε στο προφίλ του, πατάτε το κόκκινο “Χ” που είπαμε πιο πριν ώστε να γίνει πράσινο και κάνετε ανανέωση σελίδας. Έτσι θα βλέπεται το προφίλ του με τον παλιό τρόπο.

Αν σας άρεσε το άρθρο ή έχετε κάποια απορία, μπορείτε να  αφήστε σχόλιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου